Η Ιστορία μας

Ξεκινώντας το 1986, ο ιδρυτής της επιχείρησής μας Δημήτριος Μπαρμπαγιάννης  άρχισε να παράγει τα Σπιτικά Ζυμαρικά χυλοπίτες-τραχανάδες με έδρα το Μέτσοβο, με μεράκι και φροντίδα, θέλοντας να αναδείξει τον τόπο του το Μέτσοβο, την παράδοση, τα υλικά που παράγονται σε αυτόν τον τόπο και τις δυνατότητες της αγοράς. Την ίδια χρονολογία αγοράζεται η πρώτη πρέσα ζυμαρικών. Το 1990 αγοράζεται από τον ίδιο, το πρώτο επαγγελματικό ξηραντήριο σε όλη την Ελλάδα ενώ εν συνεχεία το 1996 αποκτάμε την δεύτερη πρέσα ζυμαρικών μετά την αλματώδη αύξηση της ζήτησης των προϊόντων μας. Λίγο αργότερα αρχίζουν οι εξαγωγές και η συζήτηση για την πρωτοτυπία της επιχείρησής μας στο εξωτερικό.

Το 1996 λανσάραμε την αλυσίδα προϊόντων ολικής άλεσης με μεγάλη επιτυχία.

Τα προϊόντα μας αποτελούν προτίμηση των πελατών μας εδώ και πολλά χρόνια, πράγμα που μας έδωσε την ώθηση να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω, εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις μας το 2012. Από τότε η επιχείρησή μας, Δ. Μπαρμπαγιάννης & ΣΙΑ Ο.Ε. – Εργαστήριο Σπιτικών Ζυμαρικών, βρίσκεται στον κόμβο του Ανηλίου (πάνω στην Εγνατία Οδό).

Έτσι με συνεχή προσπάθεια φτάνουμε στο 2015 όπου ξεκινάει ένας μεγάλος εκσυγχρονισμός. Προσθέσαμε στον εξοπλισμό μας μια καινούρια αυτοματοποιημένη μηχανή συσκευασίας που πολύ γρήγορα βελτίωσε την απόδοσή μας. Γυρίζοντας σελίδα αλλάξαμε και πάλι το συνηθισμένο, αφού μέσα στο 2017 φέραμε στην αγορά καινούρια και πολύ καινοτόμα προϊόντα, τα Γεμιστά Ζυμαρικά με τυριά Μετσόβου, και ζυμαρικά με κουρκουμά, με μανιτάρι, με σπανάκι-ντομάτα, με σκόρδο. Επιπλέον αρχίσαμε να παράγουμε προϊόντα χωρίς γλουτένη, με δίκοκκο σιτάρι (ΖΕΑ) και όσπρια όπως ρεβίθια και φακές.

Φτάνοντας στο 2019 κάνουμε ακόμα ένα μεγάλο βήμα φέρνοντας μια μεγάλη αυτόματη γραμμή παραγωγής που αυξάνει τις παραγωγικές μας δυνατότητες και μας δίνει δυναμικό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών μας. Έτσι η ποικιλία της παραγωγής μας αρχίζει να μεγαλώνει σε διάφορα είδη ζυμαρικών, τα οποία παράγουμε με υψηλής ποιότητας υλικά χωρίς χρώματα και συντηρητικά, από φυσικές πρώτες ύλες όπως αυγό, γάλα και αλεύρι που αποτελούν την βάση της μεσογειακής διατροφής.

Και συνεχίζουμε ακατάπαυστα την προσπάθειά μας…

Τα προϊόντα μας είναι υγιεινά και ευρέως γνωστά ως Σπιτικά Ζυμαρικά Μετσόβου ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά και να προμηθευτείτε όλα τα προϊόντα μας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με ένα κλικ, αλλά και το καινούριο μας κατάστημα στην Εγνατία Οδό πάνω στον κόμβο Ανηλίου, από το παντοπωλείο μας στο κέντρο του Μετσόβου όπως και σε επιλεγμένα καταστήματα. Μπορείτε επίσης να κάνετε τις παραγγελίες σας τηλεφωνικά, από τα στοιχεία επικοινωνίας της σελίδας μας.